Aardappelen uit de airfryer

Aardappelen in airfryer klaarmaken

Wanneer je net een airfryer aanbieding hebt gescoord, is de kans groot dat je begint met het klaarmaken van verse friet of andere aardappelgerechten. Een groot deel van de Nederlanders schaft een airfryer aan als gezond alternatief van de frituurpan, het grootste voordeel van de airfryer. Dat is niet heel gek: in eerste instantie werd het apparaat hier ook voornamelijk voor gepromoot. Hoe fijn en handig is het om thuis te kunnen genieten van de lekkerste patat en aardappelen uit de airfryer zonder dat je daar al te veel moeite voor hoeft te doen? Inmiddels weten de meeste gebruikers van de airfryer wel dat je het apparaat voor veel meer recepten kunt gebruiken dan alleen voor het maken van gebakken aardappelen airfryer en friet. Hoe je de beste aardappelen uit de airfryer maakt, lees je hieronder.

Smullen maar: gebakken aardappelen airfryer

Net als diepgevroren patat kun je diepgevroren aardappeltjes in de airfryer gooien. Dit geldt ook voor zakken aardappeltjes uit versvak van de supermarkt. Denk bijvoorbeeld aan krieltjes of aardappelschijfjes. Op dergelijke verpakkingen vind je vaak geen baktijd voor de airfryer, maar dat betekent zeker niet dat je ze niet in de heteluchtfriteuse klaar kunt maken! Hierbij geldt alleen de volgende regel: bekijk de lijst van ingrediënten en controleer of er olie of vetstof aan de aardappels is toegevoegd. Is dit niet het geval? Dan moet je zelf ongeveer 0,5 eetlepel olie toevoegen aan 500 gram aardappels. Vervolgens bak je ze binnen 11 tot 12 minuten op 180 graden. Het enige nadeel van kant-en-klare aardappelproducten uit de koeling is dat ze minder snel knapperig worden dan wanneer je kiest voor diepgevroren aardappelproducten. 

Diepgevroren aardappels in de airfryer

Voor de lekkerste airfryer gebakken aardappelen raden we het daarom aan om even naar het diepvriesschap te lopen. Hier heb je ruim de keuze: van röstirondjes tot aardappelkroketjes en van ‘gewone’ aardappelschijfjes tot aan simpele blokjes. Ook vind je hier diverse zoete aardappel producten, zoals friet gemaakt van zoete aardappel. Zoete aardappel friet airfryer is simpel om klaar te maken en nog gezonder dan gewone aardappels uit de airfryer. Dat komt omdat zoete aardappelen veel minder koolhydraten bevatten. De meeste diepgevroren aardappels hebben gemiddeld 12 minuten op 180 graden nodig om te garen en knapperig te worden. De exacte baktijd staat op de verpakking en ligt aan het vermogen van je airfryer.

Verse aardappelen airfryer: dit moet je weten

Je hebt misschien al eens verse friet uit de airfryer gemaakt. In dat geval weet je al een beetje hoe het zit met verse aardappelen in de airfryer. Net als diepgevroren aardappelen kun je met verse aardappelen zelf hele lekkere, knapperige aardappelen in airfryer klaarmaken. Zorg ervoor dat je kleine blokjes snijdt uit een hele aardappel en leg deze voor een half uur in een bak water. Vervolgens maak je de blokjes droog en leg je ze in een droge bak met wat olie. Bak de aardappeltjes 15 minuten lang in de airfryer op 150 graden. Doe ze terug in de kom en besprenkel ze met kruiden. Tot slot doe je de blokjes nog 13 tot 15 minuten in de airfryer op 180 graden. Wedden dat ze er heerlijk knapperig uit komen? Meer recepten voor lekkere verse aardappelen in de airfryer vind je op deze pagina. Liever iets anders proberen? Op airfryer recepten hebben we nog veel meer heerlijke gerechtjes voor je verzameld.

Airfryer aanbieding
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart