Airfryer recepten vlees

Airfryer recepten vlees - lekker en makkelijk

De Airfryer is razend populair. Het is een gezond alternatief voor de frituurpan, duurzaam en bovenal ontzettend veelzijdig. Je kunt er namelijk ook mee grillen, bakken en braden. Veel mensen associëren dit handige keukenapparaat met het bakken van patat, maar het is zonde om het daarbij te laten. De Airfryer leent zich bijvoorbeeld ook uitstekend voor vleesgerechten. 

Vlees bakken in de Airfyer 

Een Airfryer is een heteluchtfriteuse, waarmee je gerechten klaarmaakt door middel van hete lucht van maximaal 200 graden. Je kunt de meeste vleessoorten zonder problemen in de Airfryer gooien. Als vuistregel geldt: kan het op de barbecue, dan kan het ook op de Airfryer. Biefstuk, saté, worstjes, varkenshaas, karbonade, beenham en zelfs grote stukken vlees mogen allemaal in dit fijne apparaat. Alleen heel vet vlees is niet aan te raden, omdat je dan kans hebt op een rokende Airfryer. Sommige vleessoorten die moeilijk in de koekenpan gaan, zijn juist weer heel geschikt voor de Airfryer. 

Het grote voordeel van vlees bereiden in de Airfryer is dat je geen of weinig vet hoeft te voegen. Door de ventilator binnenin wordt de warmte heel gelijkmatig verdeeld. Bijkomend voordeel dat je het vlees niet om hoeft te draaien. Het is zeker geen vereiste om olie te gebruiken tijdens het bakken van vlees in de Airfryer, maar het kan er wel voor zorgen dat je vlees nét wat knapperiger wordt. De liters frituurvet zijn nu verleden tijd, dus schroom niet om een beetje olie te gebruiken. 

Grote en kleine stukken vlees in Airfryer

De bereidingswijze hangt af van de grootte van het stuk vlees en het soort vlees. De meeste soorten vlees kun je op 180 graden bereiden, maar het handigst is om vooraf even op te zoeken wat de baktijd- en temperatuur precies is. Zo moet je bij grotere stukken vlees na het aanbraden op 180 graden terug naar 150 graden, zodat het vlees ook binnenin kan garen. 

Bij een dun stuk vlees moet je goed opletten dat je het niet te heet bakt, want dan heb je kans dat het droog wordt. Houd er bij dikkere stukken vlees weer rekening mee dat het vlees niet tegen het verwarmingselement aankomt, want dan kan het verbranden. 

Airfryer vlees recepten 

Als je aan de slag wilt met vleesgerechten voor de Airfryer, is het misschien wel zo makkelijk (én lekker) om gewoon een recept te volgen. Wij verzamelden vleesrecepten voor jou en zetten ze op deze pagina op een rijtje. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit recept of dit recept? Vlees gaat hand in hand met patat, dus bekijk ook onze frietgerechten eens. Liever gezond? Kijk dan bij de groenterecepten. Of neem een kijkje bij alle airfryer recepten voor heerlijke inspiratie.

Type Airfryer vlees

Heb jij je Airfryer nog niet in huis? Het is soms lastig om door de bomen het bos nog te zien, zeker nu er zoveel Airfryers op de markt zijn. Voor het bereiden van vleesgerechten is een grotere Airfryer handig, omdat je anders kans hebt dat het vlees er niet in past. Philips biedt verschillende XL en XXL Airfryers aan. 

Natuurlijk wil je ook zeker weten dat je kwaliteit in huis haalt. Lees hier meer over het vergelijken van Airfryers. Wees niet bang om te investeren, want goedkoop kan soms duurkoop zijn. Wie de Airfryer eenmaal heeft, wil vaak niet meer zonder. 

Airfryer aanbieding
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart