Airfryer baktijden

Baktijden airfryer voor de lekkerste gerechten

Met een airfryer heb je een echte alleskunner in huis. Je kunt ermee grillen, bakken, braden en nog veel meer. Als je eenmaal weet hoe een airfryer werkt, kun je de heteluchtfriteuse iedere dag gebruiken voor de lekkerste maaltijden en snacks. Sommige mensen gebruiken de airfryer bijvoorbeeld al bij het ontbijt: het klaarmaken van broodjes of zelfs een heel brood hoeft namelijk helemaal niet veel tijd te kosten. Of je nu een fervent gebruiker bent van de airfryer of wanneer je het apparaat eens in de zoveel tijd gebruikt: het is altijd handig om je een beetje in te lezen over de baktijden van de airfryer. Zijn de baktijden airfryer xl bijvoorbeeld anders dan de baktijden airfryer xxl? En is er een verschil in verse producten en diepvriesproducten te vinden? Je leest het allemaal in dit artikel omtrent baktijden airfryer.

Philips airfryer baktijden

Hoewel iedere airfryer volgens hetzelfde principe werkt, is het wat betreft baktijden nog wel eens verschillend. In het begin zul je misschien wel merken dat iets bijvoorbeeld nog niet gaar genoeg is in jouw airfryer van Philips terwijl dat met een airfryer van Tefal bijvoorbeeld wel het geval zou zijn geweest of andersom. Deze verschillen zijn gelukkig nooit heel groot: je kunt natuurlijk voor de zekerheid altijd even het internet raadplegen om er zo zeker van te zijn dat je de juiste baktijden voor jouw airfryer hebt. Wanneer je nog geen airfryer in huis hebt, kan dit een punt zijn waarop je beoordeelt bij het vergelijken van airfryers. Die paar minuten kunnen namelijk net dat verschil maken. Andere punten waar je op kunt letten bij het aanschaffen van een airfryer zijn onder andere de grootte van de bak en de keuze voor een digitaal of een analoog bedieningssysteem. Houd bij het bakken altijd rekening met extra ruimte in de bak, zodat je een optimaal resultaat krijgt van het eten dat je klaarmaakt.

Gebruik een airfryer baktijden app

Geen zin om uitgebreid op Google te moeten zoeken naar de baktijd van patatjes of de baktijd van zalm? No worries: tegenwoordig zijn er diverse apps voor airfryer baktijden die je kunt downloaden waarin je alles te weten komt over het gebruik van een airfryer. Een aantal van die apps is gratis, dus je hoeft niets extra te betalen voor dergelijke informatie. Het grote voordeel van een airfryer baktijden app is dat je binnen no time weet hoe lang product x of product y in de airfryer moet. Omdat je je smartphone of je tablet vaak wel in de buurt hebt liggen, kost dit weinig tijd. Het enige dat je hoeft te doen is in de zoekfunctie in te tikken van welk product of welke maaltijd je de baktijd wilt weten en de app doet de rest. Naast de app is er ook een airfryer baktijden boekje te koop die je naast of in ieder geval in de buurt van je airfryer kan leggen. Zo kun je ook vlak voordat je begint met bakken, grillen of braden even snel kijken hoe lang de airfryer aan moet. Ideaal!

Voorverwarmen van je airfryer

Een van de vele voordelen van een airfryer is dat je dit apparaat eigenlijk amper hoeft voor te verwarmen. Let er wel op dat dit verschilt per airfryer én per gerecht dat je wilt klaarmaken. Neem bijvoorbeeld een ei dat je wilt bakken in de airfryer: deze wordt juist zo lekker doordat het geheel langzaam maar zeker opwarmt. In sommige andere gevallen is het wel gewenst om de airfryer al even een minuut of twee aan te hebben gehad. Het bakken van brood of het klaarmaken van frietjes is het lekkerst als de bak al goed warm is. Wanneer je toch bezig bent met het voorbereiden van de maaltijd die je klaar wilt maken in je airfryer kun je in de tussentijd net zo goed al even het apparaat aanzetten. Ook wanneer het niet ‘verplicht is’ voor jouw gerecht kan het zeker geen kwaad om de airfryer voor te verwarmen. Je eten kan er alleen maar lekkerder op worden! Houd dus rekening met twee of drie minuten extra baktijd voor het voorverwarmingsproces. Besluit je om het apparaat niet voor te verwarmen? Dan kun je ook twee of drie extra minuten baktijd erbij tellen. Je kunt het mandje tijdens het voorverwarmen laten zitten.

Wat zijn de baktijden voor een airfryer?

Er zijn online genoeg lijsten te vinden waarop je de gemiddelde baktijden van producten kunt vinden. Wij hebben hieronder een paar populaire producten voor de airfryer uitgelicht, zodat je direct kunt beginnen met bakken, grillen, frituren of braden.

 • Verse frietjes: 26 minuten op 180 graden
 • Vissticks van Iglo: 6 minuten 200 graden
 • Kaassoufflé: 8 minuten op 200 graden
 • Groentefriet: 11 minuten op 200 graden
 • Frikandel Mora: 11 minuten op 200 graden
 • Biefstuk medium: 8 minuten op 200 graden
 • Pizza Mozzarella Wagner: 6 minuten op 180 graden
 • Rookworst: 4 minuten op 150 graden
 • Omelet: 15 minuten op 150 graden
 • Kipnuggets: 8 minuten op 200 graden
 • Ikea gehaktballetjes: 7 minuten op 180 graden
 • Zalm: 15 minuten op 180 graden.

Zo zie je maar weer hoe divers een airfryer is. Door het multifunctionele karakter kun je een airfryer eigenlijk iedere dag wel gebruiken, ook wanneer je niet zoveel tijd hebt om te koken. Het grote voordeel van een airfryer is namelijk dat je het apparaat zonder zorgen aan kunt laten terwijl jij bijvoorbeeld de tafel dekt, de rest van het eten maakt of je woonkamer opruimt. Plaats de airfryer op een hittebestendig oppervlak en zorg ervoor dat de achterkant van de airfryer open is, zodat de warmte op een veilige manier weg kan en voilà! Heb je nog geen airfryer maar zit je er wel over na te denken om er één aan te schaffen? Kijk dan eens tussen de airfryer sale of er een aantrekkelijke airfryer aanbieding actief is. Er is regelmatig een cashbackactie beschikbaar bij merken zoals Philips. Ook de airfryers bij MediaMarkt en Coolblue zijn vaak in de aanbieding. Houd de deals dus goed in de gaten voor de beste aanbieding voor airfryers.

Airfryer aanbieding
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart