Hoe werkt een airfryer?

Hoe werkt een airfryer?

Vergeet de frituurpan en de oven: de airfryer is hét keukenapparaat dat niet mag ontbreken in je huishouden. Je frituur, bakt en braadt ermee en je kunt er de lekkerste grillgerechten in klaarmaken. Maar hoe werkt een airfryer precies? En hoe werkt een airfryer xl? Verschillen de xl variant en de normale variant van elkaar of werkt ieder apparaat hetzelfde? Omdat steeds meer mensen beschikken over een airfryer die ze bijvoorbeeld in de airfryer sale hebben gescoord, is er ook steeds meer vraag naar hoe airfryers precies werken. Daarom hebben we voor jou hieronder de nodige informatie verzameld omtrent hoe je een airfryer gebruikt en wat je daarbij moet weten.

Algemene tips: hoe werkt een airfryer

Je eten bereiden met een airfryer is ontzettend gemakkelijk. Een groot voordeel ten opzichte van de oven is dat je zo’n heteluchtfriteuse niet hoeft voor te verwarmen. Je zet het apparaat aan met de aan-/uitknop en je kunt direct beginnen met het instellen van de temperatuur en de tijd. Bij airfryers met een digitaal bedieningssysteem kun je vaak gebruik maken van een aantal voorgeprogrammeerde bakprogramma’s. In het bijgeleverde boekje en in het systeem staan bijvoorbeeld zeven of acht programma’s die je aan kunt klikken zonder dat je daar verder iets voor hoeft in te stellen. Denk hierbij aan het bereiden van frietjes, kip of vers brood. Bij dit soort airfryers kun je natuurlijk ook gewoon zelf een programma instellen met de daarvoor bedoelde knopjes. Er bestaan echter ook airfryers met een analoog bedieningssysteem waarbij je met behulp van een draaiknop zelf de temperatuur en de tijd in moet stellen. Vul de mand met het eten dat je klaargemaakt wilt hebben en stel het daarbij behorende programma in. Klik op ‘start’ of op de aanknop en de airfryer doet het werk vanzelf. Ontzettend gemakkelijk dus! Onze tips is wel om in het mandje wat extra ruimte over te houden, zodat je het beste resultaat krijgt. Vaak kun je al binnen 10 tot 15 minuten eten, hoe heerlijk is dat?

Hoe werkt een airfryer xxl of xl?

Wanneer je alleen of met zijn tweetjes bent is een normale airfryer van Tefal bijvoorbeeld voldoende. Moet je echter voor een heel gezin eten bereiden in de airfryer? Dan kun je het beste voor een groter exemplaar gaan: een airfryer xl of xxl. Neem bijvoorbeeld de Philips xl airfryer, een grote heteluchtfriteuse waarin je voor wel vijf of zes mensen tegelijk frietjes kunt bakken. Dat is ideaal wanneer je met veel mensen bent. We horen je nu alleen al denken: “hoe werkt een airfryer Philips of hoe werkt een airfryer xxl?” Daar kunnen we kort maar krachtig in zijn: niet heel anders dan een gewone airfryer. Een airfryer xl of xxl beschikt vaak over een digitaal besturingssysteem waarbij je kunt kiezen uit voorgeprogrammeerde programma’s of waarbij jezelf het programma in kunt stellen. Bij dergelijke grote airfryers zoals een Philips xl zitten regelmatig leuke en handige receptenboekjes inbegrepen waarin je de lekkerste recepten vindt inclusief een stappenplan hoe je het recept in de airfryer moet klaarmaken. Ook online kun je tegenwoordig terecht voor kookboeken voor je airfryer of voor gratis recepten op websites.

Werken alle merken airfryers hetzelfde?

Wanneer je airfryers vergelijkt voor de beste deal is het goed om te weten dat je in eerste instantie niet hoeft te letten op hoe een airfryer werkt. Het systeem van iedere airfryer is vrijwel hetzelfde. Vraag je je dus af “hoe werkt een Princess airfryer” dan hebben we al snel een antwoord voor je: Princess beschikt over zogeheten aerofryers. Deze hebben allen een verschillend besturingssysteem, maar werken vrijwel allemaal hetzelfde. Princess aerofryers koop je met een digitaal of een analoog systeem, net als de vele andere merken die airfryers produceren en verkopen. Zodra je eenmaal weet hoe het werkt, is het een piece of cake. Kun je daarna direct een lekkere cake klaarmaken in de airfryer, want ook dat kan gewoon! Veel mensen denken dat hetelucht friteuses alleen bedoeld zijn voor het bakken van patat en snacks, maar dat is zeker niet waar. Hoewel een groot deel van de gebruikers hiervoor zo’n apparaat heeft gescoord, kun je er ook andere lekkere dingen in bereiden. Wat dacht je van verse broodjes, gegrilde zalm, gebakken groente of zelfs een lekkere pizza?

Hoe werkt de airfryer met bereiden van frietjes?

De meeste mensen gebruiken airfryers dus voor het bereiden van friet en snacks. Wist je dat je in de supermarkt bevroren patat kunt kopen die speciaal bedoeld is voor de airfryer? Maar je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag met aardappelen! Verder kun je natuurlijk ook de overige zakken die je normaal in de frituurpan zou gooien gebruiken in de heteluchtfriteuse. Let altijd goed op de bereidingswijze op de zak: zet de airfryer alvast op 200 graden en voeg daarna de patat toe. Dunne frietjes moeten meestal 13 tot 16 minuten in de hetelucht friteuse en de iets dikkere patat moet gemiddeld 16 minuten bakken. Zin in extra lekkere friet? Schud tijdens het bakken af en toe met de pan zodat de frieten door elkaar worden gehusseld. En ben je meer van de verse frieten of de verse aardappelschijfjes? Houd er dan rekening mee dat 180 graden vaak voldoende is en dat de baktijd iets langer is: tussen de 18 en 25 minuten. Ook hierbij is het aan te raden om af en toe flink te schudden. Daarna kun je wel direct genieten van heerlijke aardappelgerechten!

Airfryer kopen

Ook genieten van verse friet of ben je van plan om een airfryer voor andere lekkere maaltijden te gebruiken? Nu je weet hoe een airfryer precies werkt, is de volgende stap om er eentje aan te schaffen. Je hebt ruim de keuze in heteluchtfriteuses van diverse vooraanstaande merken. Bekijk online altijd eerst alle huidige aanbiedingen zodat je nooit te veel betaalt voor je airfryer. Er bestaan airfryers voor ieder budget: misschien ben je wel op zoek naar een goedkope airfryer of wil je juist een wat duurdere zodat je het apparaat intensief kunt gebruiken. Waar je ook naar op zoek bent, airfryers vergelijken loont altijd!

Airfryer aanbieding
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart