Cake bakken in airfryer

Cake bakken in airfryer - easy én heerlijk

Inmiddels is het algemeen bekend dat een airfryer de gezonde vervanger is van de frituurpan. Je kunt er de lekkerste maaltijden in klaarmaken: van verse frieten tot aan vis uit de airfryer. Een airfryer is van alle markten thuis en is daarom niet alleen geschikt om hartige snacks in te bereiden. Wist je bijvoorbeeld dat je met zo’n heteluchtfriteuse ook eenvoudig overheerlijke cakes kunt bakken? Cake bakken in de airfryer is easy: je hebt zelfs helemaal geen oven meer nodig om cakes, muffins en andere zoetigheden te bakken. Het leukste hiervan is dat een cake uit airfryer net zo lekker smaakt als wanneer je een cake in de oven bakt. Het bakproces gaat alleen net iets sneller en is gezonder. Kortom: een cake in airfryer klaarmaken is een beter alternatief van de frituurpan én de oven. Op zoek naar nog meer heerlijke airfryer gerechten? Check alle airfryer recepten op onze speciale pagina.

Hoe kan ik een cake bakken in airfryer?

Er zijn verschillende manieren om een lekkere cake airfryer klaar te maken. Je begint eigenlijk precies zoals je anders zou beginnen: met het maken van een beslag naar keuze. Ga voor een standaard cake of kies voor een lekker recept met chocolade of kaneel. Bij een cake bakken in de airfryer wordt het aangeraden om de airfryer al een beetje voor te verwarmen. Dit is niet verplicht, omdat een airfryer ook prima zijn werk doet zonder dat het apparaat is voorverwarmd. Het scheelt je alleen net wat baktijd en de laag van de cake kan er net wat meer knapperig door worden. 

Na het voorverwarmen giet je het beslag in de airfryermand of op de bodem van de airfryer. Op de bodem kun je ook siliconen bakvormen neerzetten, wat handig is wanneer je cupcakes of brownies wilt maken. Op die siliconen bakjes kun je ook een bakschaal neerzetten. Zorg er altijd voor dat de bakvorm voor je cake stevig staat, zodat het geheel tijdens het bakken niet omvalt.

Baktijd voor cake in airfryer

De perfecte cake bakken in je airfryer hangt helemaal af van wat voor soort cake je wilt maken. Bekijk de accessoires voor de airfryer van het merk dat je hebt en schaf als je regelmatig een cake bakt een speciale bakvorm aan. Op die manier weet je zeker dat je cake er in ieder geval perfect uit gaat zien. De baktijd van de cake uit de airfryer verschilt, maar het gemiddelde ligt ongeveer op 55 minuten op 155/160 graden. Wanneer je bakvorm laag maar breed is, heeft de cake waarschijnlijk minder tijd om te bakken nodig. Dat komt omdat er in dat geval maar een dun laagje cake op de bodem te vinden is. 

Je kunt met een lange satéprikker controleren of de cake al gaar is wanneer je twijfelt. Prik na drie kwartier met een satéprikker in de cake en trek hem er weer uit. Is de prikker helemaal schoon dan is de cake klaar. Zit er echter nog beslag aan de prikker? Dan mag je cake nog net wat langer in de airfryer.

Recepten voor cake uit airfryer

Ook een lekkere cake bakken in airfryer? Op deze pagina vind je de allerlekkerste recepten voor cakes en andere zoetigheden uit de oven. Of je nu op zoek bent naar een recept voor lavacakes of brownies of wanneer je een stevige boerencake wilt bakken: grote kans dat er ook voor jouw smaak wel iets lekkers te vinden is. Naast onze smaakvolle recepten kun je natuurlijk een handig airfryer boek aanschaffen met uitgebreide recepten. Op die manier kun je iedere dag iets nieuws op tafel toveren, zelfs wanneer je weinig tijd of zin hebt om te koken. En het mooie is, als je een heerlijke airfryer aanbieding weet te scoren is jouw krachtpatser in de keuken helemaal geen aanslag op je bankrekening.

Airfryer aanbieding
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart