Chocoladecake met witte chocolade en pecan

Met een Airfryer heb je helemaal geen oven meer nodig om de lekkerste zoete recepten te maken. Een cake, brownies of een taart; niets is te gek. Wist je bijvoorbeeld dat je met een kwalitatieve Airfryer binnen no time een overheerlijke chocoladecake op tafel hebt staan? Dat is ideaal wanneer je bezoek verwacht of wanneer je zelf zin hebt om gewoon even lekker te snacken. Het multifunctionele karakter van een Airfryer is de reden waarom veel mensen dit apparaat inmiddels in hun hart hebben gesloten. Je hoeft namelijk helemaal geen topkok te zijn om de lekkerste cakes en taarten uit een Airfryer te toveren.

Als je toch wilt beginnen met het maken van een cake in een Airfryer kun je net zo goed direct voor een hele smakelijke cake gaan met pure én witte chocolade. Om de cake goed af te maken, voeg je nog wat pecannoten toe voor een lekkere bite. Hieronder lees je precies wat je nodig hebt en wat je moet doen om deze heerlijke cake te maken in de Airfryer. Wedden dat het lastig is om te wachten met proeven nadat de cake uit de Airfryer komt? Om je vingers bij af te likken!

Dit recept is voor 6 personen. Wil je voor meer personen een cake maken, verdubbel dan de ingrediënten in verhouding.

Ingrediënten

Voorbereidingstijd: 10 minuten

Bereidingstijd: 25 minuten

Benodigdheden: 1 kleine cakevorm voor de Airfryer (inhoud 400 ml)

  • 50 gram zachte roomboter
  • 50 gram bloem
  • 50 gram tafelsuiker
  • 1 eetlepel cacao
  • 1 ei
  • Snufje zout
  • 50 gram gehakte pure chocolade
  • 25 gram gehakte witte chocolade
  • 25 gram gehakte pecannoten

Tip: je kunt voor de witte chocolade ook andere soorten chocolade kiezen. Lekker voor de afwisseling!

Bereiden

  1. Verwarm de Airfryer voor op 160 graden.
  2. Voeg de boter en suiker bij elkaar in een kom en klop 5 minuten met een handmixer tot het een glad geheel wordt.
  3. Klop het ei door de crème en lepel de bloem en het cacaopoeder erdoor. Voeg ook een snufje zout toe. 
  4. Meng de gehakte stukjes pure chocolade met witte chocolade en mix deze door het mengsel. Voeg ook 3/4e van de pecannootjes toe.
  5. Giet het beslag met de chocoladestukjes en nootjes in de cakevorm van je Airfryer en zorg ervoor dat de bovenkant mooi glad is. Sprenkel de overige pecannoten over het beslag.
  6. Plaats de cakevorm in de mand van je Airfryer en laat het beslag 25 minuten bakken tot het geheel mooi bruin is.
  7. Laat je cake 5 minuten afkoelen in de vorm en plaats de cake vervolgens op een rooster om verder af te koelen. Op die manier wordt de chocoladecake niet ‘nattig’.

Extra tip: weet je niet zeker of je cake gaar is na 25 minuten? Pak dan een cocktailprikker en prik deze in het midden van de cake. Haal de prikker eruit: is de prikker schoon? Dan is de cake gaar. Zit er nog beslag aan de prikker? Dan mag je cake nog enkele minuutjes garen in de Airfryer.

Deze Airfryer cake is heel lekker bij de koffie of thee en kan ook goed gegeten worden als tussendoortje of als zoet ontbijt. Liever iets ‘gezonds’ uit de Airfryer? Ook dat is mogelijk met dit veelzijdige apparaat. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Airfryer recept zelfgemaakte chips van rode bietjes? Of van verse zalm uit de Airfryer? Smullen maar!

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0