De Airfryer is ideaal voor het bereiden van een lekkere krokante visfilet. Doordat de filet gewoon rustig in het Airfryer mandje kan liggen, is er weinig kans dat deze uit elkaar valt. En omdat je met een Airfryer maar een fractie van de olie gebruikt dan bij frituren, is vis uit de Airfryer ook nog eens stukken gezonder. Zo kun je lekker genieten van de vis, zonder zorgen en gedoe. Zeker met een simpel recept als deze. Move over vissticks!
In het recept hier gebruik ik tilapiafilet, maar in principe kun je dit vervangen door vrijwel elke witvis. Ga bijvoorbeeld eens voor schelvisfilet, koolvisfilet, of kabeljauwfilet. Maar net wat je hebt liggen of wat er die week in de aanbieding was! Het enige waar je rekening mee moet houden is het aanpassen van de baktijden van de Airfryer met een paar minuten, indien de visfilet die je gebruikt een stuk dikker is dan een gemiddelde tilapiafilet.
Dit recept is voor 2 personen, wil je voor meer koken, verdubbel dan eenvoudig de ingrediënten evenredig.
Ingrediënten
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 15 minuten
- 2 (ontdooide) tilapiafilets
- 100g tarwebloem
- 100g paneermeel
- 1 ei
- 1 eetlepel lauw water
Voor de kruidenmix:
- ½ theelepel zout (of naar smaak)
- ¼ theelepel (versgemalen) peper
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
Uiteraard kun je hier variëren met de kruiden, naargelang wat je in huis hebt en waar je zin in hebt. Begin echter met het basisrecept, zo weet je later beter wat eraan aan te passen valt.
Bereiden
- Snijd de tilapiafilets eventueel in tweeën (zo zullen ze ook beter in de Airfryer passen).
- Klop in een kom de eieren los met het water.
- Doe de bloem in een tweede kom of een diep bord.
- In een derde kom, of diep bord, meng het paneermeel, het zout, de peper, het knoflook-, uien- en paprikapoeder door elkaar.
- Leg de tilapiafilets vervolgens eerst in de bloem, haal ze dan door het eimengsel en bedek ze tot slot met het paneermeel. Klop eventueel overtollig paneermeel af.
- Spray het Airfryer mandje in met wat olie en leg de filets in het mandje.
- Stel de Airfryer in op 200 graden en bak de filets voor 10 tot 15 minuten (afhankelijk van hoe krokant je ze graag hebt). Draai de filets halverwege het bakken om, zodat ze aan beide kanten bruin worden.
Dit recept gaat uiteraard geweldig met wat lekkere frietjes uit de Airfryer, een lekker sausje of mayonaise en een frisse salade. Geweldig voor een snelle avondmaaltijd door de week, of een warme zomeravond waarop je geen zin hebt om de hele barbecue aan te steken. Met de Airfryer staat het eten in no-time op tafel, zo heb jij meer tijd om te genieten!