Veel mensen denken dat de Airfryer zich vooral leent voor friet en snacks. Zonde, want dit handige keukenapparaat kan zoveel meer. Je kunt er bijvoorbeeld ook op eenvoudige én snelle wijze een smakelijk ontbijt uit toveren. Zeker als je ’s ochtends vaak haast hebt, is het fijn dat je in een handomdraai een goed ontbijt op tafel kunt zetten.
De Airfryer is geknipt voor het maken van tosti’s. Het heeft zelfs vele voordelen ten opzichte van een tosti-apparaat: zo is het met de Airfryer sneller en wordt het brood veel beter geroosterd. De ouderwetse ham-kaastosti kennen we allemaal wel, maar wist je dat je met tosti’s ook enorm kunt variëren? Door het gebruik van mozzarella, pesto en basilicum breng je een beetje Italië naar je tosti.
Dit recept is voor 2 personen, maar je kunt natuurlijk net zoveel tosti’s uit de Airfryer toveren als je zelf wilt. Gewoon de ingrediënten verdubbelen tot het gewenste aantal.
Ingrediënten
Bereidingstijd: 8 minuten
Baktijd: 5 minuten
- 4 sneetjes brood
- 4 plakken tomaat
- 6 plakken mozzarella
- Basilicumblaadjes
- 2 eetlepels groene pesto (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
- Peper en zout naar smaak
Om zelf pesto te maken rooster je 30 gram pijnboompitten in een koekenpan. Dit doe je vervolgens met 30 gram verse basilicum, 2 teentjes knoflook, 30 gram parmezaanse kaas, een scheutje extra vierge olijfolie en een snufje zout en peper in een keukenmachine of blender.
Bereiden
- Verwarm de Airfryer voor op 160 graden.
- Smeer de pesto op het brood.
- Leg eerst de mozzarella en dan de plakken tomaat op de sneetjes brood.
- Beleg het brood met basilicumblaadjes.
- Vouw de boterhammen dicht.
- Doe de tosti ongeveer 5 minuten in de Airfryer.
- De tosti is klaar. Eet smakelijk!