Knapperig gebakken aardappelblokjes met knoflook en kruiden

Aardappelen doen het goed in de Airfryer. Naast de bekende Airfryer frietjes kun je ook gebakken aardappelen fantastisch in een Airfryer klaarmaken. De hetelucht circulatie in het apparaat geeft de buitenkant van de aardappelstukjes een heerlijk knapperig laagje. 

Met de knoflook en kruiden geef je ze vervolgens een heerlijke smaak. Een snufje zout, een deze stukjes worden onweerstaanbaar. Doordat de Airfryer snel is opgewarmd heb je dit simpele maar heerlijke bijgerecht binnen no-time op tafel. Het zal ook gelijk heerlijk ruiken in huis, geen noodzaak meer om iedereen aan tafel te roepen. 

Combineer deze gebakken aardappelen met een mooi stukje vlees en gestoomde groenten en je hebt een compleet menu bij elkaar. Of serveer ze als een lekkere snack tijdens een cocktail party. Aardappelen zijn een goede bron van onder andere kalium, vitamine B6, eiwit, foliumzuur en vitamine C en gewoon lekker Hollands. 

Omdat je in de Airfryer maar een fractie van de olie gebruikt die je normaal voor gebakken aardappelen nodig hebt, is dit dus een ontzettend gezond gerecht! 

Dit recept is voor 4 personen en de ideale hoeveelheid voor de meeste Airfryers. Wil je een grotere portie maken, kijk dan naar een Airfryer XL.

Ingrediënten

Bereidingstijd: 10 minuten + 25 minuten oventijd

  • 700 gram vastkokende aardappelen (liefst biologisch)
  • Airfryer bakspray (olijf of avocado olie bijvoorbeeld)
  • ½ theelepel knoflookpoeder of knoflookgranulaat
  • ¼ theelepel versgemalen peper
  • ½ theelepel zout (of meer naar smaak)
  • ½ theelepel gedroogde oregano
  • ½ theelepel gedroogde basilicum

Zelf vind ik het lekker om de schil om de aardappelen te laten zitten. Dit zorgt voor extra knapperigheid en ook extra vitamientjes.

Bereiden

  1. Spray de binnenkant van het bakmandje van de Airfryer in met olie. 
  2. Snijdt de aardappelen in blokjes van ongeveer 2 centimeter. 
  3. Leg de aardappelblokjes in het Airfryer mandje en spuit ze in met een beetje olie. 
  4. Voeg de knoflookpoeder, zout, peper, oregano en basilicum toe aan de aardappels, hussel alles goed door zodat elk blokje bedekt is.
  5. Bak de aardappels (zonder voorverwarmen) op 400 graden voor 20 tot 25 minuten. Schud de blokjes tijdens het bakken af en toe om, zodat ze allemaal even gaar worden. 
  6. Serveer de gebakken aardappelblokjes warm. Enjoy!

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Airfryer aanbieding
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart