Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van de Airfryer. Natuurlijk is dit multifunctionele apparaat ideaal om de lekkerste frieten in klaar te maken. Je kunt er echter nog veel meer mee bereiden dan snacks en patat. Wat dacht je bijvoorbeeld van een smakelijk Airfryer vleesgerecht dat restaurantwaardig is? Daar hoef je echt geen topkok voor te zijn. Het fijne aan vlees uit de Airfryer is dat het een stuk gezonder wordt klaargemaakt dan wanneer je het bijvoorbeeld in de pan bereidt. Je hoeft hierbij overigens niet bang te zijn dat de smaak verloren gaat in zo’n heteluchtfriteuse. Door de geleidelijke opwarming rondom het stuk vlees wordt het juist misschien alleen maar smaakvoller.
De Airfryer is heel geschikt voor de bereiding van diverse vleesgerechten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een krokante varkenshaas die heerlijk mals aan de binnenkant is, maar wel dat knapperige jasje behoudt? Met slechts een kwartiertje voorbereiding heb je binnen no time een heel lekker gerecht op tafel getoverd. Laat de Airfryer maar het ‘moeilijke’ werk doen. Dit vleesgerecht is heerlijk met een paar gebakken aardappeltjes en een frisse salade. Of combineer de varkenshaas met een plaat gegrilde groente en nootjes. Hoe je dit recept ook combineert; het wordt ongetwijfeld een heuse smaakexplosie op je bord. Dit Airfryer recept is gemakkelijk te maken door iedereen die ook maar een beetje interesse heeft voor koken.
Extra tip: haal je vlees bij de slager voor het ultieme varkenshaasgerecht. Je merkt al gauw het verschil met vlees uit de supermarkt en vlees van de slager. Voor dit recept is dat verschil het meer dan waard.
Dit recept is voor 2 personen. Verdubbel de ingrediënten wanneer je varkenshaas met knoflook uit de Airfryer wilt maken voor 4 personen. Of verdubbel de ingrediënten naar verhouding.
Ingrediënten
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Benodigdheden: kwastje en eventueel een keukenmachine
- 350/400 gram varkenshaas
- 2 tenen knoflook
- 3 eetlepels paneermeel
- 1 sjalotje
- 1 ei
- 4 eetlepels geraspte belegen kaas
- Snufje peper en zout
- 2 eetlepels olijfolie
- Verse peterselie of oregano
Tip: je kunt bij dit gerecht ook andere kruiden gebruiken zoals gedroogde Provençaalse kruiden, Italiaanse kruiden of selderij. Kies de kruiden die je zelf het lekkerst vindt.
Bereiden
- Verwarm de Airfryer voor op 180 graden.
- Snijd de peterselie of oregano, het sjalotje en knoflook heel fijn. Dit kan met de hand of met een keukenmachine. Zorg ervoor dat je het zo klein mogelijk hakt.
- Verzamel de gehakte kruiden en ui in een bakje. Voeg hier de olijfolie, een snufje peper en zout, de kaas en het paneermeel aan toe. Roer de helft van het ei er doorheen en meng het geheel goed.
- Pak de varkenshaas en snijd deze in tweeën.
- Pak de kwast en smeer het mengsel met de kwast over de varkenshaas. Druk het mengsel goed aan.
- Plaats de varkenshaas in het mandje van de Airfryer. Laat het geheel garen in 15 minuten. Heb je een hele dikke varkenshaas? Dan kun je het geheel eventueel 2 of 3 minuutjes langer laten bakken. Na deze baktijd is er een heerlijk krokant laagje op de varkenshaas ontstaan.
Tip: varkenshaas is het meest sappig wanneer het stuk rosé van binnen is. Daarom is het niet ‘erg’ wanneer de varkenshaas nog een beetje rauw uit de Airfryer komt.
Tip: serveer dit vleesgerecht met gebakken aardappeltjes, een salade of serveer als bijgerecht bij een groter diner. Alles is mogelijk. Lang leve de Airfryer!
Zo zie je maar weer hoe eenvoudig het is om een sterrengerecht zelf te maken. De Airfryer is het ideale hulpinstrument voor nog meer van dit soort lekkere recepten. Heb je er bijvoorbeeld al eens over nagedacht om een zoet gerecht klaar te maken in de Airfryer? Een Airfryer cake is zo’n voorbeeld: eenvoudig om te maken, luchtig van smaak en binnen no time klaar. Naast de recepten op deze website zijn er diverse Airfryer kookboeken die je kunt bestellen om nog meer te experimenteren in de keuken.