Ontbijt airfryer recepten

Ontbijt uit de airfryer

Dat een airfryer hartstikke veelzijdig is, bewijst het apparaat maar weer met het feit dat je er ook gewoon de allerlekkerste ontbijtjes in klaar kunt maken. Een ontbijt airfryer is misschien niet het eerste waar je aan dacht toen je een airfryer kocht. Dat maakt de heteluchtfriteuse juist zo verrassend: naast het bakken van verse friet en lekkere snacks kun je er diverse ontbijtjes in bereiden. Of je nu een goedkope airfryer hebt gekocht of voor een duurder merk bent gegaan: smullen in de ochtend zul je zeker met onze heerlijke recepten voor een ontbijt airfryer. Wat dacht je bijvoorbeeld van de lekkerste verse broodjes zonder dat je daarvoor de deur uit hoeft te gaan? Mooi toch? En met een goede airfryer aanbieding hoeft jouw keukenhulp ook geen fortuin te kosten.

Airfryer ontbijt: gezond of ongezond?

Veel mensen denken dat het klaarmaken van een ontbijt in de airfryer ongezond is. Dat komt omdat een groot deel van de Nederlanders de airfryer echt alleen nog ziet als vervanger van de frituurpan. Dat is zonde, want een airfryer is zoveel meer dan dat. Je gebruikt het apparaat namelijk niet alleen om bitterballen en andere snacks in klaar te maken. Een airfryer is ook ontzettend handig wanneer je gezonde ontbijtjes of smakelijke broodjes klaar wilt maken. Een van de grootste voordelen is dat eten bereiden in een airfryer veel minder vet bevat dan wanneer je het klaarmaakt in een frituurpan of zelfs een oven! 

Daarom is je ontbijt airfryer heus niet standaard ongezond. Je kiest er helemaal zelf voor wat je erin klaarmaakt, waardoor je ook zelf kiest of je voor een gezond airfryer ontbijt of een keer voor een ongezond ontbijt airfryer gaat. Omdat je bij een airfryer geen extra olie hoeft toe te voegen, is het klaargemaakte eten in ieder geval minder vet. Hierbij is het ook nog eens mooi meegenomen dat een airfryer milieuvriendelijker dan een frituurpan is: een airfryer werkt volledig elektrisch en op hetelucht, terwijl je bij een frituurpan olie met gebruiken die uiteindelijk milieubelastend is.

Broodjes als ontbijt airfryer

Had jij dat een paar jaar geleden gedacht? Dat je met gemak broodjes kon afbakken in een heteluchtfriteuse? Vandaag de dag is dat werkelijkheid want met een airfryer bak je binnen korte tijd de lekkerste broodjes af. Vergeet het voorverwarmen van de oven en de langere bereidingstijd: met een airfryer geniet je sneller van verse broodjes. Je hoeft de airfryer namelijk niet per se voor te verwarmen om broodjes binnen 8 minuten knapperig en lekker te hebben. De meeste ontbijtbroodjes, zoals kaiserbroodjes of pistolets, moeten op 180 graden gebakken worden en zijn na een minuut of 7 of 8 klaar om te eten. 

Per airfryer kan de baktijd van de broodjes verschillen. Een airfryer Philips XL of XXL kan bijvoorbeeld sneller zijn dan een Tefal Actifry of net andersom. Check daarom altijd voor de zekerheid naar de baktijden die bij jouw merk airfryer horen. Zo weet je zeker dat je de broodjes precies goed kunt afbakken. Naast het bakken van broodjes kun je nog veel meer experimenteren met ontbijt airfryer: van het koken van een ei tot het klaarmaken van een compleet ontbijt. Op deze pagina verzamelen we de allerlekkerste ontbijtrecepten voor de airfryer voor je, zodat je iedere week iets nieuws als ontbijt airfryer kunt ontdekken. Op airfryer recepten vind je nog veel meer gerechten die je gemakkelijk met de airfryer kunt bereiden.

Airfryer aanbieding
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart