Niets zo heerlijk als vers gebakken wentelteefjes op een zondagochtend. Of elke ochtend eigenlijk. Wentelteefjes zijn lekker, snel en een fantastische manier om die paar net wat oudere sneden brood toch nog te gebruiken.
Wist je dat wentelteefjes ook prima in de Airfryer klaargemaakt kunnen worden? Wat al een fijn snel ontbijt recept is, wordt in de Airfryer helemaal een easy peasy ontbijtje. En dat zonder de extra olie die je bij wentelteefjes in de pan nodig hebt. Extra gezond dus!
Met een aantal simpele ingrediënten heb je binnen een mum van tijd een stapel heerlijk wentelteefjes uit de Airfryer op tafel.
Dit recept is voor 2 personen, maar je kunt natuurlijk net zoveel wentelteefjes uit de Airfryer toveren als je zelf wilt. Gewoon de ingrediënten verdubbelen tot het gewenste aantal.
Ingrediënten
Bereidingstijd: 10 minuten
- 4 sneden brood (hoe dikker de sneden hoe beter)
- 2 verse eieren
- 160 ml melk
- 1 theelepel koek- of speculaaskruiden
Mocht je geen koek- of speculaaskruiden in huis hebben, dan kun je ook simpelweg wat kaneel, vanille en eventueel andere specerijen toevoegen, zoals een snufje nootmuskaat, kruidnagel en kardemom.
Bereiden
- Voeg de eieren, melk en kruiden toe aan een kleine platte schaal. Meng alles goed door elkaar zodat de eieren zich met de melk vermengen en alles een egaal geheel wordt.
- Een voor een, leg de sneden brood in het mengsel en laat ze even weken. Haal de sneden er voorzichtig uit en leg ze in het bakmandje van de Airfryer. Heeft jouw Airfryer mandje gaatjes, dan kun je wat stukken bakpapier in de bodem leggen zodat het ei-mengsel niet te veel druipt.
- Bak de wentelteefjes in de Airfryer tussen de 5 en 10 minuten op 180 graden Celsius. De baktijd hangt een beetje af van hoe bruingebakken jij je wentelteefjes graag eet.
- Zet stroop en boter klaar op tafel en serveer de wentelteefjes warm. Eet smakelijk!