Zalm is niet alleen bijzonder lekker, het is ook nog eens heel gezond. Het roze visje barst namelijk van de omega-3 vetzuren. Deze beschermen tegen hart- en vaatziekten en kunnen je helpen als je een paar kilootjes kwijt wilt.
Zalm is bovendien een heel veelzijdig stukje vis. Zo kun je het bakken, grillen, in de oven bereiden, pocheren of stomen. Echte verse zalm kun je zelfs rauw eten, wat vaak wordt gebruikt in sushi. Maar wist je dat de Airfryer zich ook uitstekend leent voor het bereiden van zalm? Na slechts zeven minuutjes in de Airfryer komt de zalm er namelijk perfect gegaard uit. Met een paar ingrediënten heb je binnen een mum van tijd een heerlijk en gezond gerecht op tafel.
Ingrediënten
Bereidingstijd: 10 minuten
Baktijd: 7 minuten
- 2 zalmfilets
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 citroen
- Zeezout
- Peper
Tip: voor een extra gezonde maaltijd, serveer je de zalm met groenten als gegrilde courgette of broccoli.
Bereiden
- Smeer de zalm in met olijfolie, knoflook, paprikapoeder, zeezout en een snufje peper.
- Verwarm de Airfryer een paar minuten voor op 180 graden.
- Bak de zalm 7 minuten lang in de Airfryer op 180 graden. Kijk na die tijd of de zalm goed gaar is. Is dat niet het geval, dan kun je de zalm er nog even terug inleggen.
- Snijd de citroen in partjes en serveer het bij de zalmfilet. Liefhebbers kunnen de citroen boven de zalm uitknijpen voor een extra frisse smaak.
- Serveer het zalmgerecht. Eet smakelijk!