Je hebt misschien wel eens een zak groentechips zien liggen in de winkel, van die lekker knapperige groenten schijfjes. Wist je dat je deze makkelijk zelf kan maken in je Airfryer? Zo bespaar je niet alleen een hoop geld, maar krijg je ook nog eens stiekem meer groenten binnen. Heb je dus een snack-attack, haal dan je Airfryer tevoorschijn en maak deze lekkere rode bietjes chips.
Heb je geen rode bietjes in huis, dan kun je dit recept ook maken met wortelschijfjes, pastinaakschijfjes of zelfs gewoon aardappelschijfjes. Of je mixt verschillende groenten door elkaar! Dit is ook een leuke snack voor een feestje. Zelfs degenen die normaal niet van rode bietjes houden, zullen moeten toegeven dat ze zo wel heel erg lekker zijn. Door het bakken in de Airfryer worden de bietjes lekker knapperig en bijna zoet van smaak. Onweerstaanbaar!
Ingrediënten
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Baktijd: 30 minuten
- 3 middelgrote rode bietjes
- 1 eetlepel olijfolie
- ½ theelepel zout
- ¼ theelepel versgemalen peper
Voor het in plakjes snijden van de rode bietjes, kun je het beste een mandoline gebruiken. Zo worden alle plakjes even dik. Hoe dunner hoe beter! Zo worden ze extra knapperig. Wees wel voorzichtig met de mandoline en gebruik altijd de vingerbeschermer. Het mes is scherp! Heb je geen mandoline in huis, probeer dan de bietjes in zo dun en gelijk mogelijke plakjes te snijden.
Bereiden
- Schil de bietjes en snij ze in hele dunne, gelijke plakjes (met een mandoline of met een goed scherp mes).
- Doe de plakjes in een kom, voeg de olie, zout en peper toe en meng goed door. Zorg dat alle plakjes bedekt worden.
- Leg de helft van de plakjes in een enkele laag in het mandje van je Airfryer. Zorg dat ze niet te veel overlappen.
- Stel de Airfryer in op 160 graden en 30 minuten. Stop het mandje in de Airfryer.
- Check na 10 minuten en schud de bieten plakjes op. Doe dit na ongeveer 10 minuten nog een keer. De plakjes zullen tijdens het bakken erg krimpen.
- Haal de plakjes uit het mandje en leg ze op een bord om af te koelen, terwijl je de andere helft van de plakjes in de Airfryer doet.
- Zijn alle plakjes klaar, besprenkel de chips dan eventueel nog met wat extra zout en serveer direct. Wil je de chips bewaren, stop ze dan in een afgesloten bakje, zodat ze lekker knapperig blijven.
Zin om te experimenteren? Probeer dan verschillende smaken voor de chips! Doe er bijvoorbeeld voor het bakken een snufje kerriepoeder bij voor een Oosterse touch, of wat chilipoeder voor een extra kick. De rode bieten chips zijn ook erg lekker met een halve theelepel Provençaalse kruiden.